Ismertető
Az édeskömény esszenciális olajat évszázadok óta ismerik és alkalmazzák. Egy édes illatú olajról van szó, amelynek az aromáját leginkább az édesgyökér ánizsos esszenciájához szokták hasonlítani.
Elsődleges előnyök
- Az elmúlt évszázadok folyamán felismert, változatos felhasználási módokat kínáló édeskömény jellegzetes ánizsos-mézes ízéről ismert.
Főzés édeskömény esszenciális olajjal
Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben édeskömény esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz a hamisítatlan ánizsos aromáért. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
Használati módok
- Nassolás helyett fogyasszon inkább egy csepp édesköményolajjal dúsított vizet vagy teát.
- Adjon belőle egy fogpiszkálóhegynyi mennyiséget fehérbabos mártogatós szószokhoz és uborkasalátákhoz a pikáns ízhatásért.
- Főtt ételei ízesítéséhez használjon édeskömény esszenciális olajat édesköménymag helyett az intenzívebb ízélményért.
Használati utasítás
Ételízesítéshez.
Figyelmeztetés
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.